EL DEPARTAMENT FACILITA LES INSTRUCCIONS PER A L'INICI DEL CURS ESCOLAR 2020-2021

instruccions curs 2020 21    Segons el Departament d'Educació, l’evolució actual de la pandèmia fa preveure un escenari d’inici de curs al setembre d’una certa normalitat pel que fa als aspectes organitzatius i la planificació general dels grups d’alumnes s’haurà d’ajustar als criteris habituals d’organització del centre.
    Des de FSIE-CAT criem que el Departament ha trigat molt en fer arribar unes instruccions senzilles que no aporten pràcticament cap novetat i que es segueix derivant la darrera responsabilitat a les titularitats pel que fa a l'organtizació i a la gestió de les mesures de seguretat. Està clar que durant aquestes darreres setmanes s'han preparat molt més les seves aparicions als diferents mitjans de comunicació que no pas l'elaboració de les instruccións que afectaran a tota la comunitat educativa durant el proper curs escolar.
    Lamentem que no s’hagi apostat finalment per reduir les ràtios, tal i com inicialment sí es va comunicar, ja que aquesta decisió determinarà que l’increment de plantilles sigui molt menor que el previst i necessari. No obstant, haurem de seguir esperant noves instruccions pel que fa a la provisió de plantilles, així com la gestió de les mesures de prevenció i salut que haurien de donar orientacions pel que fa a la situació laboral de les treballadores i treballadors que són especialment sensibles.

Documents relacionats:

PDF LOGO Instruccions originals

PDF LOGO Resum FSIE-CAT

EL SECTOR DE L'EDUCACIÓ INFANTIL 0-3 RECLAMA MESURES URGENTS PER A GARANTIR EL SEU SOSTENIMENT

comunicat conjuntEl sector de l'Educació Infantil 0-3 reclama mesures
urgents per a garantir el seu sosteniment

 

    Les organitzacions patronals ACADE, CECEI, EyG, CECE, FCIC, SALVEM 0-3, i les organitzacions sindicals CCOO, FeSP-UGT, FSIE i USO, integrants de la Mesa Negociadora del XII Conveni Col·lectiu d'Àmbit Estatal de centres d'Assistència i Educació Infantil, han signat una Declaració Conjunta en la qual es posa de manifest la seva preocupació per la situació del sector en el context del COVID-19.

 

    Sol·licitem que es constitueixi una mesa sectorial del'Educació Infantil que serveixi per a negociar, ara i en el futur, les qüestions específiques del sector.

 

Documents relacionats:

PDF LOGO Nota de premsa

EL DEPARTAMENT INCORPORA NOVES MESURES EN LA FASE 3, UN COP ESCOLTADES LES AUTORITATS SANITÀRIES

fase 3EL DEPARTAMENT INCORPORA NOVES MESURES UN COP
ESCOLTADES LES AUTORITATS SANITÀRIES


    El Departament d'Educació estableix noves orientacions pel que fa al distanciament físic i l’ús de materials a l’educació infantil (1-6 anys) i incrementa la ràtio en el 1r cicle d'Educació Infantil fins als 10 alumnes per grup.

POSICIONAMENT DE FSIE-CAT


El Departament recull la dificultat de mantenir permanentment la distància física durant tota la jornada i de preservar i individualitzar l’ús de materials en l’etapa d’educació infantil, d’1 a 6 anys.
El Departament s’ha limitat a reproduir les instruccions donades ahir pel Ministerio de Sanidad.
Es segueix delegant a les titularitats la responsabilitat última en cas de possibles infeccions.
Es confirma que és impossible mantenir la distància i la seguretat amb nens petits.


Els Delegats de Prevenció heu de vetllar per a que es compleixin les mínimes condicions de seguretat per a desenvolupar amb garanties la tasca docent.


Ens utilitzen per a facilitar la conciliació familiar i laboral:
NO ÉS LA NOSTRA FUNCIÓ NI LA NOSTRA PROFESSIÓ

 

Documents adjunts:

PDF LOGOModificació Pla d'Obertura_Fase_3

 

calendari escolar 19 20 banner web

 

 

 

 

tapa web17

taules banner web

 

text integre banner web

 

 

 

Hi ha 80 convidats/des i cap membre en línia

 

juliol20
p1

 

oasispertotlany