FSIE COMPLEIX 40 ANYS

PARA WEB CUADRO FSIE 40A    Un 30 d'octubre, però de 1977, en plena transició democràtica, un petit grup de professionals de l'ensenyament privat dels sindicats independents de Madrid i Saragossa es reunien a la capital per, a l'empara de la recentment aprovada Llei Reguladora del Dret d'Associació Sindical, crear la Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament (FSIE), una organització sindical que defensés els interessos dels professionals i la llibertat d'ensenyament, entesa com a llibertat d'elecció i creació de centres docents.
 
    Entre els signants de l'acta de constitució es trobava Francisco Vírseda García que ocuparia el càrrec de secretari general de l'organització des de la seva creació fins a 2009. De la seva mà, FSIE es va consolidar com a organització, va créixer i es va implantar en tot el territori nacional. Després d'ell, uns altres han continuat la seva labor, com Jesús Pueyo, secretari general fins a 2017, i ara Francisco Javier Muñoyerro, que acabarà la seva legislatura el 2021.

LA SEGURETAT SOCIAL ADMET L'ACUMULACIÓ DE LA JUBILACIÓ PARCIAL

Captura de pantalla 2017 10 26 a las 9.57.38   Després d'un llarg procés, la Seguretat Social acaba d'admetre la possibilitat de concentració de la jornada de treball del jubilat parcialment en un únic període plurianual. 
   Malgrat existir precedents, la Sotsdirecció General d'Ordenació i Assistència Jurídica de la Seguretat Social no va concloure l'admissió d'una primera sentència del Tribunal Suprem sobre aquest assumpte amb data de gener de 2015. No obstant això, després d'una segona sentència de març d'aquest any 2017, amb la qual es crea jurisprudència reiterada, aquest organisme ha reconegut per fi l'aplicació d'aquesta modalitat. 
   La resolució, que ja ha estat transmesa a totes les adreces provincials, obre la possibilitat que un professional que hagi accedit a la jubilació parcial pugui concentrar totes les jornades de treball que hauria de realitzar fins a la seva jubilació total en un sol període continuat. Fins a aquest moment, els professionals que es trobaven en aquest cas havien de completar la seva cotització en diversos períodes, un en cada any pendent fins a la finalització, segons el que acceptava la Seguretat Social.
Donada la importància de la mesura, i un cop confirmada, FSIE-CAT iniciarà les gestions necessàries perquè pugui ser incorporada als convenis amb els que treballem. 
Documents relacionats

COMUNICAT EN DEFENSA DELS PROFESSIONALS DE L'EDUCACIÓ

comunicat defensa professionals ensenyamentFSIE CATALUNYA EN DEFENSA DELS PROFESSIONALS DE L'EDUCACIÓ

 

       
       La Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament de Catalunya (FSIE-CAT) és un sindicat dedicat exclusivament a l'ensenyament  privat/concertat i al sector de l'atenció a la diversitat funcional. Som un sindicat professional, independent de qualsevol altra organització o partit polític i format exclusivament per i per als treballadors i treballadores del sector.
18 d’octubre de 2017
          Defensem la Llibertat d’Ensenyament, els nostres llocs de treball i els interessos comuns del nostre sector. Com a sindicat plural i democràtic, en coherència amb els nous valors i necessitats que caracteritzen al treballador del segle XXI, reiterem el nostre compromís i donem suport a tots els professionals del sector i manifestem:

FSIE LLANÇA LA SEVA CAMPANYA A FAVOR DE L'ESCOLARITZACIÓ EN COL·LEGIS PRIVATS I CONCERTATS PER Al CURS 17/18

 

     Sota el lema “Perquè volin molt alt... tu decideixes la ruta. La seva educació és la teva elecció”, FSIE vol manifestar el seu suport al dret dels pares a triar la formació i educació que considerin més adequada per als seus fills, tal com es recull en l'article 27 de la Constitució, podent apostar per centres concertats o privats.

 

     Amb aquesta acció, FSIE, com a veu d'una àmplia part de la comunitat educativa, vol recordar que l'educació concertada i privada és una opció de futur a tenir en compte, fent una aposta clara i decidida per la lliure elecció.

 

     A més, FSIE vol destacar i posar en valor la labor que en aquests centres duen a terme professionals qualificats i formats, implicats i compromesos per oferir una educació integral i de qualitat, valorada i reconeguda.

 Documents relacionats:

Cartell campanya d'escolarització centres concertats 2017 - material per imprimir

Cartell campanya d'escolarització centres concertats 2017 -  material digital

Post per a Facebook campanya d'escolarització centres concertats 2017 -  material digital

Post per a Twitter campanya d'escolarització centres concertats 2017 - material digital

 

FSIE NO CONVOCA VAGA GENERAL EDUCATIVA EL 9 DE MARÇ EN EL SECTOR DE L'ENSENYAMENT CONCERTAT I PRIVAT

vaga 9    FSIE no es suma a la convocatòria de vaga general promoguda per la Plataforma Estatal per l'Escola Pública per al dia 9 de març, ja que no comparteix l'essència de la crida, ni els plantejaments dels convocants.
       Des de FSIE es considera que si l'objectiu de les organitzacions convocants és que s'aconsegueixi un pacte en matèria d'educació, la forma més adequada d'aconseguir-ho, lluny de la confrontació, ha de ser la participació activa en les meses de negociació, amb diàleg i debat, com la subcomissió creada al Congrés dels Diputats a aquest efecte, i el treball dels quals esperem comenci en les properes setmanes.
     FSIE rebutja les contínues manifestacions que realitzen les organitzacions de la Plataforma per l'Escola Pública contra els concerts educatius, i el fet que considerin a l'ensenyament concertat completament subsidiàri respecte de la pública a pesar que fins i tot el Tribunal Suprem ha deixat ben clar que són xarxes complementàries.
    A més, aquestes organitzacions han demanat de manera reiterada la reducció i fins i tot la desaparició de l'ensenyament concertat, sense tenir en compte que la seva iniciativa pot deixar sense ocupació a desenes de milers de docents i personal d'administració i serveis que desenvolupen el seu treball en aquests centres, prestant un gran servei a la societat i contribuint a la seva millora amb la seva enorme professionalitat.
      En aquest sentit, FSIE sempre s'ha mostrat partidària d'aconseguir pactes i acords que donin estabilitat als professionals i procurin la millora del sistema educatiu, incloent dins d'aquest col·lectiu i del sistema a l'ensenyament concertat i privat.

 

Documents relacionats

Nota de premsa

Termes i condicions petició informació periòdica email

Aquest servei és gratuït i no compromet en cap cas a afiliar-se al sindicat. En breu, començaràs a rebre informació sobre les novetats, publicacions i esdeveniments que, com a treballador/a de l’ensenyament privat, privat/concertat i de l'atenció a la diversitat funcional, més t’interessen. Normalment enviem un mail informatiu cada dues o tres setmanes. Si en un futur volguessis prescindir d’aquest servei només ens ho has de comunicar a l’adreça de correu electrònic Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

FSIE-CAT  incorporarà a la seva base de dades la informació complimentada. Les dades personals estan totalment protegides segons la normativa vigent. L’usuari podrà exercir, en qualsevol moment els drets d’accés, rectificació, cancel•lació i oposició de les seves dades personals a la següent adreça: FSIE  C/ Bravo Murillo, 305. 1º izda. 28020 Madrid. L’entrega d’aquest document a FSIE suposa la seva autorització per al tractament automatitzat de les dades contingudes al formulari, així com a la cessió a altres organismes de l’estructura interna del Sindicat. La finalitat d’aquestes dades és la de recolzar la gestió dels serveis així com la tramesa d’informació professional, i en aquest sentit el signant atorga el seu consentiment expresament (D’acord amb la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de dades de caràcter personal i a la legislació vigent).

pas4

 

 

 

Hay 54 invitados y ningún miembro en línea

 

lateral web formacio
p1

 

oasispertotlany