FSIE APROFITA EL DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT PER BUSCAR "CÒMPLICES" PER CONSTRUIR UNA SOCIETAT INCLUSIVA

PARA WEB CARTEL dia personas discapacidad 2017 cat         FSIE celebra aquest any el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat sota el lema “Busquem còmplices. Construïm una societat inclusiva”, recordant a la societat en el seu conjunt i als agents polítics la importància de treballar per la completa inclusió de les persones amb discapacitat en tots els àmbits, perquè tenen molt que aportar. Per FSIE, fermament compromès amb el sector de l'atenció a persones amb discapacitat, és necessari donar visibilitat a un col·lectiu que representa un percentatge important del talent d'un país, i no solament en un dia assenyalat.

         Per això, reclama a totes les administracions públiques un major esforç econòmic i social per construir un món més tolerant, plural i amb igualtat d'oportunitats. Des del seu àmbit d'actuació, FSIE es proposa l'eliminació de barreres, tant físiques, com socials i econòmiques, i s'obstina en la promoció d'accions que permetin fer visible la situació que afecta a un col·lectiu amb pes social que sofreix discriminació en molts aspectes.

          Aprofitant el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, FSIE vol cridar novament l'atenció sobre el necessari desenvolupament de polítiques que garanteixin els drets i el benestar d'aquestes persones, i busca sensibilitzar sobre la vessant positiva de la inclusió d'un col·lectiu que representa el 10% del talent del nostre país. Per FSIE és essencial fomentar el respecte a la dignitat inherent, l'autonomia individual, la independència, la participació i la inclusió plenes i efectives en la societat, el reconeixement de la diferència i la seva acceptació, o la igualtat d'oportunitats.

         Convertir-se en “còmplices” per aconseguir que la societat sigui inclusiva és cosa de tots. Educació, ocupació, sanitat o atenció a la dependència són camps en els quals segueix sent necessari concentrar esforços si volem que ser una persona amb discapacitat no suposi ser una persona diferent, entès aquest terme com a discriminatori. FSIE insta als poders públics al fet que engeguin mesures reals i efectives perquè, àdhuc en temps de dificultats, aquest col·lectiu segueixi sent una prioritat.

 

Documentos relacionados
Nota_de_premsa_dia_disca_2017.pdf
PARA_IMPRIMIR-CARTEL-dia_personas_discapacidad_2017-CAT.pdf

SAPS SI PODRÀS GAUDIR DE LA JUBILACIÓ PARCIAL? SIGNA LA PETICIÓ DE FSIE PERQUÈ ES MANTINGUI L'ACTUAL LEGISLACIÓ

ARBRELa jubilació parcial pot ser pràcticament impossible a partir de l'1 de gener de 2019.

Què està passant?

S'origina un greu perjudici en empitjorar-se i endurir-se els requisits i condicions per accedir a la jubilació parcial, la qual cosa suposa:

-més edat per poder accedir.

-més anys treballant.

-més jornada laboral.

-més anys cotitzant.

Per això…

… defensa i exigeix poder jubilar-te parcialment amb les condicions actuals.

… lluita pel teu futur abans que sigui tard.

SUMA'T A la PETICIÓ DE FSIE perquè es mantingui l'actual legislació, que és una mesura més positiva per als treballadors de tots els sectors.

ma

FSIE-CAT PORTA EL SEU PROJECTE DE FORMACIÓ FESCO3 A L'ESCOLA ARCE DE REUS I A LES PIES DE FIGUERES

      FSIE-CAT torna a mostrar el seu compromís amb el sector de l'ensenyament concertat i va organitzar els dies 13 i 14 de novembre dues xerrades formatives dins del seu projecte de formació intercentres FESCO3 en el qual col·laboren cada cop més centres d'ensenyament concertat de Catalunya.
Foto 4
Foto 3
         
Al centre de les Escolàpies ens vam desplaçar la nostra advocada, Pilar Casas, amb la xerrada "La jubilació. Tipologies i requisits d’accés. Casos pràctics". Per altra banda, els nostres mestres col·laboradors del Sant Rafael van liderar la ponència “Les dimensions a l'aula”, que va tenir com a objectiu projectar als mestres de Primària la seva experiència programant i avaluant per competències.
         
Tant la direcció dels centres com els assistents van valorar molt positivament aquesta acció, destacant el seu vessant pràctic i la seva projecció en el dia a dia a l'aula. Des de FSIE-CAT donem les gràcies a les direccions d'amdues escoles per fer possible aquesta jornada, així com als delegats sindicals de FSIE-CAT i als mestres col·laboradors.

20 DE NOVEMBRE: DIA UNIVERSAL DEL NEN

PARA WEB dia del niño 2017FSIE ANIMA ALS CENTRES A CREAR CAMPANYES I INICIATIVES PER FOMENTAR L'EMPATIA EN ELS MENORS PER PREVENIR L'ASSETJAMENT ESCOLAR I CONSCIENCIAR SOBRE ALTRES REALITATS EN EL DIA UNIVERSAL DEL NEN.

 

FSIE celebra el Dia Universal del Nen sota el lema “Del seu avui com a nens, depèn el nostre demà. Ajuda'ls a deixar la seva petjada”.

FSIE reclama a les administracions que facilitin els mitjans, la formació i les eines que permetin als professionals de l'educació i de l'atenció als menors prevenir, detectar i actuar en cas d'assetjament escolar a les aules i ajudin als menors a deixar una petjada positiva que reverteixi en la construcció d'un futur millor.

Nota de premsa

FSIE COMPLEIX 40 ANYS

PARA WEB CUADRO FSIE 40A    Un 30 d'octubre, però de 1977, en plena transició democràtica, un petit grup de professionals de l'ensenyament privat dels sindicats independents de Madrid i Saragossa es reunien a la capital per, a l'empara de la recentment aprovada Llei Reguladora del Dret d'Associació Sindical, crear la Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament (FSIE), una organització sindical que defensés els interessos dels professionals i la llibertat d'ensenyament, entesa com a llibertat d'elecció i creació de centres docents.
 
    Entre els signants de l'acta de constitució es trobava Francisco Vírseda García que ocuparia el càrrec de secretari general de l'organització des de la seva creació fins a 2009. De la seva mà, FSIE es va consolidar com a organització, va créixer i es va implantar en tot el territori nacional. Després d'ell, uns altres han continuat la seva labor, com Jesús Pueyo, secretari general fins a 2017, i ara Francisco Javier Muñoyerro, que acabarà la seva legislatura el 2021.

LA SEGURETAT SOCIAL ADMET L'ACUMULACIÓ DE LA JUBILACIÓ PARCIAL

Captura de pantalla 2017 10 26 a las 9.57.38   Després d'un llarg procés, la Seguretat Social acaba d'admetre la possibilitat de concentració de la jornada de treball del jubilat parcialment en un únic període plurianual. 
   Malgrat existir precedents, la Sotsdirecció General d'Ordenació i Assistència Jurídica de la Seguretat Social no va concloure l'admissió d'una primera sentència del Tribunal Suprem sobre aquest assumpte amb data de gener de 2015. No obstant això, després d'una segona sentència de març d'aquest any 2017, amb la qual es crea jurisprudència reiterada, aquest organisme ha reconegut per fi l'aplicació d'aquesta modalitat. 
   La resolució, que ja ha estat transmesa a totes les adreces provincials, obre la possibilitat que un professional que hagi accedit a la jubilació parcial pugui concentrar totes les jornades de treball que hauria de realitzar fins a la seva jubilació total en un sol període continuat. Fins a aquest moment, els professionals que es trobaven en aquest cas havien de completar la seva cotització en diversos períodes, un en cada any pendent fins a la finalització, segons el que acceptava la Seguretat Social.
Donada la importància de la mesura, i un cop confirmada, FSIE-CAT iniciarà les gestions necessàries perquè pugui ser incorporada als convenis amb els que treballem. 
Documents relacionats
pas4

 

 

 

Hay 50 invitados y ningún miembro en línea

 

lateral web formacio
p1

 

oasispertotlany