FSIE DONA LA BENVINGUDA AL NOU CURS ESCOLAR REFORÇANT EL SEU COMPROMÍS AMB LA DEFENSA DELS DRETS DELS TREBALLADORS

SomFSIE   El passat curs escolar va ser sens dubte un dels més complexos i durs per a tota la comunitat educativa, l'alumnat i les seves famílies. En el cas dels professionals dels centres d'ensenyament i atenció a la discapacitat, a la contínua incertesa, va caldre sumar els innombrables reptes que va suposar continuar amb la nostra activitat habitual en un context de crisi sanitària sense precedents.

 

   A causa de les mesures sanitàries per a la contenció de la pandèmia va ser necessari adaptar la nostra manera d'ensenyar, atendre i acompanyar als nostres alumnes i usuaris i vam haver de construir aules i habilitar espais on mai abans n'hi va haver. Ens vam acostumar a estrictes protocols d'higiene i desinfecció contínua, ens vam vacunar contra quelcom invisible i desconegut i alguns, en el pitjor dels casos, vam haver de fer front a situacions de desocupació i ERTO. I tot això ho vam fer, malgrat haver canviat els somriures per les màscares, gràcies a la nostra professionalitat, vocació i compromís indestructibles.

 

   FSIE va ser aquí, com ho ha estat sempre, per a brindar-vos tota l'ajuda i suport que heu pogut necessitar. Ho hem fet amb la independència, coherència i l'esperit de servei que caracteritzen a la nostra organització. Perquè som professionals com tu, orgullosos de pertànyer a aquest col·lectiu.

 

   Però encara no hem de baixar la guàrdia. La situació requereix mantenir-nos alerta i continuar prenent totes les precaucions necessàries. FSIE continuarà exigint a les administracions educatives i sanitàries la màxima seguretat en els centres educatius i d'atenció a persones amb discapacitat, mantenint les mesures que han resultat efectives en la gestió d'aquesta difícil situació.

 

   Amb l'inici del nou curs hi ha coses que mai falten, com la il·lusió del nou alumnat, les ganes de començar de nou o l'obstinació que posem tots els que treballem en centres d'ensenyament i discapacitat. En aquest curs afrontarem nous reptes i FSIE estarà al costat vostre per a acompanyar-vos en tot moment i per a continuar lluitant pels nostres drets en una societat lliure i plural. Perquè el vostre futur i benestar són la nostra raó de ser i el que ens fa créixer. 

 


BENVINGUT CURS 2021-2022!  

 

 

ACTUALITZADES LES TAULES SALARIALS DEL CONVENI D'EDUCACIÓ INFANTIL

Cartel Taules Infantil    El proppassat 1 de juliol es va celebrar una nova Mesa Negociadora d'Educació Infantil amb la finalitat d'adaptar les taules salarials per a ajustar al SMI les categories professionals que es trobaven per sota. A més, s'ha aprovat un diferencial per a les educadores de 10 euros i un compromís de diferencial futur d'aquesta categoria respecte de les auxiliars de suport i altres categories del personal d'administració i serveis referenciades al SMI.
 
    FSIE juntament amb la resta de les organitzacions sindicals hem signat l'adaptació de les taules de 2020 i 2021 al SMI per a totes aquelles categories el salari de les quals estava referenciat a aquest indicador o que sense estar-lo el seu salari s'havia quedat per sota dels 950 euros. Les categories afectades són fonamentalment les del personal d'aula (Educador Infantil i Auxiliar de suport) i les del Personal d'Administració i serveis (Personal de cuina, neteja, manteniment, Serveis Generals i Administratius).
 
    Respecte al diferencial, a partir de l'1 de setembre de 2021 els educadors infantils de centres de Gestió Directa percebran 10 euros per sobre del que s'estableix inicialment en les taules. FSIE ha manifestat en totes la reunions de taula que aquesta quantitat és insuficient però valora positivament que s'hagi establert un compromís per part de les patronals de mantenir aquest diferencial de 10 euros sobre la futura pujada del SMI del 2021 i incrementar-les en les negociacions futures.

 

Pots descarregar-te el nostre últim Butlletí per a conèixer les noves taules i les quanties dels endarreriments corresponent.

 

 Cartell Actualització Taules Salarials Infantil

FSIE AGRAEIX EL PAPER ESSENCIAL DELS PROFESSIONALS DE L'EDUCACIÓ CONCERTADA, PRIVADA I ATENCIÓ A PERSONES AMB DISCAPACITAT

FSIE reconeix i agraeix a tots i cadascun de vosaltres la vostra dedicació i l'esforç incansable que heu fet des de març de 2020.
- Al personal docent.
- Al personal d'Administració i serveis.
- Al personal complementari.
- Als cuidadors i personal sociosanitari dels centres d'atenció a persones amb discapacitat.
- A totes les persones amb discapacitat que treballen aquests dies incerts en els centres especials d'ocupació.

 

 A tots, de tot cor: GRÀCIES


    Perquè gràcies a la vostra vocació, professionalitat i voluntat indestructibles els nostres alumnes, les persones al nostre càrrec i les seves famílies han sentit el suport i l'afecte dels qui componem el sector de l'ensenyament concertat, privat i d'atenció a persones amb discapacitat.

 

    Perquè gràcies a vosaltres els valors de servei, proximitat, atenció personalitzada, solidaritat, compromís, acompanyament, i fins i tot amistat i optimisme, estan més presents que mai com a instrument essencial per a sortir definitivament d'aquesta situació excepcional. Són valors que compartim i defensem des de FSIE.

 

    FSIE està i estarà aquí per i per a vosaltres, com ho hem estat sempre, per a ajudar-vos i donar-vos suport en tot el que necessiteu perquè vosaltres, el vostre futur i el vostre benestar són la nostra raó de ser.

 

    Gaudiu de les merescudes vacances i descans. Junts continuarem afrontant aquest i qualsevol nou desafiament, perquè junts serem més forts.

Gràcies i bones vacances.

 

 

FSIE-CAT EXIGEIX A LA PLAÇA DE ST. JAUME LA MILLORA DEL FINANÇAMENT I LA REDUCCIÓ DE LES RÀTIOS.

5La Federació de Sindicats Independents d’Ensenyament de Catalunya (FSIE-CAT) va assistir ahir a la concentració sectorial de la concertada a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, on va reclamar, entre altres, el tracte just i equiparable, la igualtat, la gratuïtat i la diversitat de l’escola concertada.

 

El Departament d’educació ha cancel·lat el concert a més de 100 unitats amb la pèrdua de llocs de llocs de treball que això suposa.

 

El manifest llegit demana la reducció del nombre d’alumnes per aula en consonància amb la natalitat actual, la millora del finançament del mòdul econòmic del concert i l’aplicació definitiva per part del Govern de la Llei d’Educació de Catalunya que inclou la gratuïtat real de la plaça escolar.

 

Les entitats organitzadores de l’esdeveniment no van incloure a FSIE-CAT dins el manifest per no tenir suficient representativitat a Catalunya. Creiem fermament que no va ser una decisió encertada, ja que FSIE-CAT és un sindicat únic i exclusiu de l’Ensenyament privat, concertat i d’atenció a la diversitat; no hi podíem faltar. Vam ser-hi i hi serem sempre que l’escola concertada surti al carrer per defensar el que és seu.

 

Defensarem a les treballadores i treballadors d’aquest sector com hem fet sempre, i tan si compten amb nosaltres com si no; allí estarem! Els nostres afiliats i delegats també tenen veu i nosaltres estarem sempre per fer-la sentir.

FSIE demana al govern noves mesures perquè els centres educatius siguin més segurs el proper curs escolar 2021-2022

taulesLa proposta realitzada a les CCAA no conté grans novetats i es necessiten algunes
mesures a mig termini que no es contemplen.
FSIE continua proposant un “Pla estratègic nacional finançat per a la climatització i
adequació de les aules”.

     FSIE és partidari de l'ensenyament presencial sempre que les condicions de seguretat dels treballadors, docents i no docents, així com de l'alumnat ho permetin.

 

     El Govern ha realitzat una “Proposta de mesures de prevenció, higiene i promoció de la salut enfront de la COVID-19 per a centres educatius per al curs 2021-2022” que serà debatuda amb les Comunitats Autònomes, però no amb els representants de la comunitat educativa als quals continua deixant al marge.

 

     En realitat, la proposta és un recopilatori de l’anterior i que professorat, personal d'administració i serveis, equips directius, alumnat i famílies han aplicat de manera exemplar des de fa més d'un any. No obstant això, davant situacions iguals continuen existint criteris i formes d'aplicació diferents en cada territori.

 

     També hi ha alguna proposta com la reducció de la distància per sota de 1,5m que no està prou justificada.

 

     FSIE demana al Govern i a les Comunitats Autònomes que comencin a adoptar mesures de mig i llarg abast per a donar realment màxima seguretat i capacitat de prevenció als centres educatius ordinaris i d'educació especial. Són espais i edificis en els quals la densitat de persones és major que en altres escenaris.

LA CANDIDATURA D'ALICIA AZPILICUETA I JESÚS PUEYO ELEGIDA PER A ASSUMIR LA SECRETARIA GENERAL DE FSIE

    La Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament (FSIE) ha celebrat avui, 5 de maig de 2021, el seu XIII Congrés Federal en el qual s'ha elegit la Secretaria General per als pròxims quatre anys. La trobada ha tingut lloc de manera telemàtica a fi de garantir la seguretat i salut de tots els participants.
 

    L'esdeveniment, al qual han assistit més de 200 compromissaris en representació de tots els afiliats de FSIE de totes les províncies de l'Estat, ha comptat en la seva obertura amb la participació d'Encarna Cuenca, Presidenta del Consell Escolar de l'Estat, i del Secretari d'Estat d'Educació, Alejandro Tiana.

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

 
What do you want to do ?
New mail

taules banner web

 

 
 
What do you want to do ?
New mail

 

 

Poster octubre 2021

 
What do you want to do ?
New mail

 

 

 
What do you want to do ?
New mail