El Govern ha anunciat una nova regulació del contracte de relleu i la determinació dels sectors als quals se'ls aplicarà aquesta normativa.

 

mecFSIE ha denunciat que la Llei 27/2011 i el Reial decret Llei 5/2013 van establir noves condicions sobre la jubilació parcial i el contracte de relleu, que empitjoren substancialment les condicions d'accés i requisits que s'aplicaran a partir de l'1 de gener de 2019.

 

La jubilació parcial ha suposat, fins al moment, un gran avanç del nostre Estat Social, un benefici per als treballadors en actiu que han volgut acollir-se a la mateixa, una eina eficaç de creació d'ocupació i una renovació de persones que, a més, en determinades activitats i sectors és molt necessària i convenient. Especialment eficaç i necessari s'ha demostrat a l'educació concertada, privada i l'atenció a persones amb discapacitat. No obstant això, l'aplicació del Reial decret Llei 5/2013 farà pràcticament impossible aquesta modalitat en el nostre sector a partir de l'1 de gener de 2019.

 

FSIE ha recollit més de 25.000 signatures sol·licitant la pròrroga legal de les condicions actuals d'accés a la jubilació parcial, fins a aconseguir una normativa més d'acord amb les finalitats d'aquesta modalitat de jubilació i amb els drets i interessos dels treballadors. Confiem que l'anunci del Govern permeti aprovar aquesta nova normativa abans de l'1 de gener de 2019.

 

FSIE ha sol·licitat al Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i al Ministeri d'Educació i Formació Professional que els docents, personal d'administració i serveis i personal complementari que treballa en centres d'ensenyament concertat, privada i atenció a persones amb discapacitat sigui un dels sectors als quals se'ls pugui aplicar la nova normativa que entenem serà més beneficiosa que l'actual.

 

Documents relacionats:

pdfRegistre Mº Educación y Formación Profesional

pdfRegistre Mº Trabajo, Migraciones y Seguridad Social 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

calendari escolar 19 20 banner web

 

 

 

 

taules banner web

 

text integre banner web

 

 

 

Hi ha 29 convidats/des i cap membre en línia

 

 
What do you want to do ?
New mail
p1

 

oasispertotlany