Cartel Día Discapacidad"A Espanya hi ha 2.813.592 persones amb reconeixement legal de discapacitat, de les quals el 50% són dones -1.410.310-. Les dones amb discapacitat pateixen una doble discriminació: per raó de gènere i per la pròpia discapacitat.

Les dades aportades en aquesta infografia reflecteixen algunes de les barreres amb les quals conviuen les dones amb discapacitat. Per exemple, la taxa d'atur és superior per a les dones amb discapacitat (el 33% enfront el 25% de les que no tenen cap discapacitat). El salari anual és inferior per al col·lectiu femení amb discapacitat, 17.209 € envers 19.573 €; i la percepció de sentir-se discriminada és més del doble entre les dones amb discapacitat respecte a la resta. 

Cal destacar que els homes presenten dades més favorables que les dones en tots els indicadors analitzats, independentment de si tenen o no discapacitat."

(Observatori Discapacitat Física https://goo.gl/akxHmf)

En el darrer reportatge del proppassat 24 de novembre , Informe Setmanal posa el focus en les dones amb discapacitat, les més vulnerables i les que més dificultats tenen a l'hora de denunciar. Segons un estudi del Parlament Europeu, el risc de ser víctimes de violència de gènere és quatre vegades major que la resta de la població femenina.

(Informe semanal. https://goo.gl/wB27Hn)

calendari escolar 19 20 banner web

 

 

 

 

tapa web17

taules banner web

 

text integre banner web

 

 

 

Hi ha 40 convidats/des i cap membre en línia

 

juliol20
p1

 

oasispertotlany