ELCartel A3 DESIG DE FSIE EN EL DIA UNIVERSAL DEL NEN: “UN FUTUR SENSE LÍMITS”

 

     La Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament es suma un any més a la celebració del Dia Universal del Nen amb la campanya “La seva imaginació no té límits, el seu futur tampoc ha de tenir-los”. Aquesta iniciativa promoguda per Unicef té com a objectiu recordar a la ciutadania que els nens són el col·lectiu més vulnerable i que, per tant, sofreix més els efectes de les crisis i les problemàtiques mundials.

     Aquesta data commemora l'aprovació per l'Assemblea General de l'ONU de la Declaració dels Drets del Nen, el 20 de Novembre 1959, amb la pretensió no sols de celebrar els avanços aconseguits des de llavors sinó, sobretot, de donar a conèixer aquests drets i cridar l'atenció sobre la vulneració dels mateixos al voltant del planeta.

     En el text aprovat per la Convenció sobre els Drets del Nen, en 1989, es recullen drets fonamentals com a la salut i una correcta alimentació, a un habitatge digne, a protecció i poder expressar-se lliurement i, per descomptat, a una educació que els prepari per a la vida adulta, independentment del lloc del món en el qual hagin nascut.

     Com a organització fermament compromesa amb la millora del nostre sistema educatiu, FSIE vol fer una crida als agents socials i polítics perquè facilitin tots els recursos econòmics i humans possibles que permetin garantir a les nostres nenes i nens l'accés universal a una educació de qualitat.

     Des de FSIE volem a més animar als centres a promoure activitats i iniciatives que ajudin a conscienciar al seu alumnat donant-los a conèixer diferents maneres de col·laborar amb els nens més vulnerables, perquè els seus drets també siguin reconeguts i garantir el seu benestar i desenvolupament. És la nostra responsabilitat, no sols proporcionar-los la millor educació possible, sinó també fomentar en ells l'empatia i la solidaritat que els permeti construir un futur millor, sense límits, intolerància ni desigualtat. 

calendari escolar 19 20 banner web

 

 

 

 

tapa web17

taules banner web

 

text integre banner web

 

 

 

Hi ha 285 convidats/des i cap membre en línia

 

juliol20
p1

 

oasispertotlany