sectorial coronavirus EBAU     El Ministeri d'Educació i Formació Professional i el Ministeri d'Universitats han acordat, juntament amb les Comunitats Autònomes, que la prova d'Avaluació de Batxillerat per a l'Accés a la Universitat se celebri entre el 22 de juny i el 10 de juliol en convocatòria ordinària i abans del 10 de setembre en convocatòria extraordinària.

 

     Amb l'objectiu d'assegurar que l'accés a la Universitat de tots els alumnes i alumnes es produeixi en completa igualtat d'oportunitats s'ha acordat també modificar el model i el contingut de les proves.

 

     Si bé les dates dependran de l'evolució de la crisi sanitària, s'ha establert que les qualificacions es publiquin abans del 17 de juliol per a la convocatòria ordinària i abans del 18 de setembre l'extraordinària; no podent realitzar-se l'assignació definitiva de places abans del 25 de setembre.

 

     En la Conferència Sectorial d'Educació celebrada per videoconferència i presidida per la ministra d'Educació i FP, Isabel Celaá, i en la qual han participat el secretari d'Estat d'Educació, Alejandro Tiana; la secretària general de Formació Professional, Clara Sanz, el sotssecretari del MEFP, Fernando Gurrea, i els consellers d'Educació de les Comunitats Autònomes, s'ha acordat també que es cancel·lin les proves d'avaluació diagnòstica que estableix la LOMCE per a 3r i 6è de primària i 4t de l'ESO.

 

     En la sessió de treball s'han aprovat definitivament també les mesures anunciades ahir relatives a la flexibilització de les pràctiques en FP, la limitació de les hores al mínim recollit en la normativa (220 hores) o la integració del mòdul de FTC amb un mòdul de projecte perquè es puguin abordar els objectius associats a l'entorn laboral. Aquesta mesura afectarà tant l'FP bàsica, com a la de grau mitjà i grau superior.