Imagen de Campaña     La Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament celebra un any més el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme sumant-se a la campanya “Puc Aprendre, Puc Treballar”. Amb aquesta iniciativa promoguda per Autisme Espanya, en coordinació amb Autisme Europa, es pretén conscienciar a la societat sobre la realitat i les necessitats que afronten les persones amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) però, en aquesta ocasió, especialment sobre les seves capacitats.

 

     Amb aquesta campanya, FSIE vol dirigir un missatge clar i contundent posant en relleu la vàlua i les capacitats d'aquest col·lectiu les aportacions del qual han de tenir-se en compte en la construcció d'una societat accessible i sostenible en la que puguin portar una vida plena i gratificant com a part integrant.

 

     Des de FSIE considerem que l'eina fonamental per a promoure aquest canvi social és una educació de qualitat que s'adapti i tingui en compte les capacitats, les necessitats i les prioritats de les persones amb TEA.

 

     En aquest sentit, considerem fonamental que tant les administracions públiques com els agents socials i polítics col·loquin les necessitats de les persones amb TEA entre les seves principals prioritats per a poder complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible recollits a l'Agenda 2030.

 

     A causa de la situació excepcional en la qual es produeix la celebració d'aquest dia commemoratiu, a causa de la crisi sanitària mundial per COVID-19, FSIE vol sumar-se també a les Nacions Unides que ha posat el focus en la importància de garantir els drets fonamentals de les persones amb TEA durant la pandèmia. Els drets d'un col·lectiu vulnerable com aquest no han de veure's minvats per la circumstància sense precedents que estem vivint. Per això és fonamental que la informació sobre mesures sanitàries preventives es proporcioni també en formats accessibles i que es posi especial atenció en l'aplicació de mesures de teletreball i educació a distància. Tant en l'entorn educatiu com en el laboral, l'ús únic d'eines online pot perjudicar aquelles persones les formes d'aprenentatge de les quals o metodologies de treball difereixen de la norma i situar-les en una situació de desavantatge.

 

     FSIE, com a organització compromesa amb el sector de l'Atenció a Persones amb Discapacitat, vol fer una crida a les societat en el seu conjunt perquè entre tots col·laborem per a garantir que es respectin els drets individuals i laborals de les persones amb TEA i per a aconseguir que les formes no tradicionals de treballar, aprendre i col·laborar els uns amb els altres, així com la nostra resposta mundial al coronavirus, siguin inclusives i accessibles per a totes les persones.

calendari escolar 19 20 banner web

 

 

 

 

tapa web17

taules banner web

 

text integre banner web

 

 

 

Hi ha 234 convidats/des i cap membre en línia

 

cartell web octubre 2020
p1

 

oasispertotlany