Campaña Día Mundial de la Seguridad y la Salud en el Trabajo     Amb motiu del Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball, FSIE vol mostrar, com ho ha fet sempre, el seu compromís amb la protecció de la salut de les persones per a l'acompliment del treball en un entorn laboral segur i digne. L'actual situació ha mostrat la necessitat de protegir-se amb gran intensitat de la possibilitat de contagi per malalties infeccioses, però a més ha posat en relleu que també hem d'observar els riscos inherents a la implementació del teletreball garantint en aquest cas la protecció necessària fora de l'entorn laboral que fins ara havia estat l'habitual.

 

    Aquest dia també ens permet posar el focus en les malalties que sofreixen les persones a conseqüència de l'acompliment de les seves funcions i promoure una cultura de consciència i responsabilitat dels empresaris per a assegurar als seus treballadors una ocupació digna i lliure de riscos que atemptin contra la seva integritat i qualitat de vida.

 

     Des de FSIE, en aquesta ocasió ens proposem abordar el brot de malalties infeccioses en el treball, prestant especial atenció a l'actual pandèmia de COVID-19 i intentant crear una consciència social per a disminuir els riscos i danys que puguin sofrir els professionals en el sector de l'Educació i de l'Atenció a persones amb discapacitat. Per això recordem que mentre es mantingui l'actual situació:
- Aquells treballadors que hagin pogut accedir al teletreball han de mantenir l'horari habitual, vigilant en tot cas que es guardin els descansos necessaris durant el dia, a més de respectar el dret a la desconnexió digital.
- En el cas que el teletreball no sigui una opció factible, des de FSIE recordem que les persones que han d'acudir a la seva empresa han de fer-ho amb les màximes garanties de seguretat i protecció de la salut, organitzant les entrades i sortides de manera que es pugui mantenir la distància interpersonal preceptiva, evitant els desplaçaments que no siguin essencials, i facilitant els equips de protecció individuals necessaris per a protegir-se d'una possible infecció.

 

     A més de les empreses, les administracions també han de jugar un paper fonamental en la protecció de la seguretat i la salut, i per això sol·licitem:
- Que des de les administracions competents es fomenti la formació necessària als delegats i membres de comitè de seguretat i salut, en un primer moment, per a després fer-ho extensible a la resta de treballadores i treballadors de l'ensenyament i atenció a les persones amb discapacitat per a reconèixer i evitar els riscos derivats d'aquesta nova realitat.
- Quan arribi el moment de reincorporar-nos als nostres centres de treball, sol·licitem a les Administracions que realitzin els test necessaris tant entre el personal dels centres, com entre l'alumnat i els usuaris i les usuàries per a poder identificar els possibles focus d'infecció i així garantir un entorn laboral salubre i segur.

 

     La Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament vol mostrar el seu profund agraïment a totes aquelles persones que, en aquestes difícils circumstàncies, estan exercint la seva labor professional en sectors essencials posant en risc la seva salut.

 

      Des de FSIE volem tenir un record especial per a les víctimes d'aquesta pandèmia i els seus familiars.

calendari escolar 19 20 banner web

 

 

 

 

tapa web17

taules banner web

 

text integre banner web

 

 

 

Hi ha 107 convidats/des i cap membre en línia

 

cartell web octubre 2020
p1

 

oasispertotlany