Sou essencials
     En el Dia Internacional dels Treballadors, FSIE posa en valor l'esforç que tota la societat ha fet per a poder superar la greu situació en la qual ens trobem, tant aquells que estan en primera línia, com els que han adaptat la seva situació laboral al moment tan dur que vivim. Els treballadors i les treballadores d'activitats que han estat considerades essencials estan fent un gran esforç.
 
     Des de FSIE volem mostrar en aquest dia el nostre suport a les persones que han sofert un ERTE o fins i tot han perdut la seva feina; treballarem perquè com més aviat millor recuperin la seva situació laboral anterior.
 
     Avui volem posar el focus en el treball de les persones que es dediquen a l'educació i l'atenció a les persones amb discapacitat. Des de FSIE pensem que aquests treballadors i treballadores també són essencials.
 
Essencial és el personal docent que ha hagut d'adaptar la seva metodologia a les circumstàncies que aquesta realitat ens ha imposat, atenent els seus alumnes des del confinament, superant les dificultats que s'han trobat en haver de modificar les seves programacions i avaluacions, i oferint la motivació necessària perquè tots i cadascun d'ells puguin aconseguir els objectius proposats a l'inici del curs.
 
Essencial és el Personal d'Administració i Serveis i Personal Complementari que des de casa seva, o bé en el centre ha continuat treballant amb la mateixa dedicació en les tasques administratives i de manteniment, així com atenent a les famílies; i que quan per fi tornem a l'activitat habitual, ho tindran tot llest i a punt, malgrat la manca de mitjans de prevenció suficients que s'han pogut trobar.
 
Essencials són els treballadors i les treballadores d'atenció a la discapacitat: els de centres d'atenció especialitzada, els de centres específics i els dels centres especials de treball, que han suplert la falta de mitjans amb esforç i tenacitat ajudant als que més ho necessiten. Tots ells han mantingut la seva activitat, malgrat l'escassetat de mesures de prevenció suficients, per a assegurar el proveïment de productes essencials o la prestació de serveis de neteja tan imprescindibles en aquests moments.
 
     En la Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament sabem que els treballadors i les treballadores de l'educació i l'atenció a la discapacitat fan una labor essencial, digna del mateix reconeixement que reben amb justícia altres sectors, per això avui ens agradaria dedicar l'aplaudiment de les vuit de la tarda també a tots aquests professionals.

 

Documents:

PDF LOGODia_Internacional_dels_Treballadors_2020.pdf