La Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament (FSIE) ha celebrat avui, 5 de maig de 2021, el seu XIII Congrés Federal en el qual s'ha elegit la Secretaria General per als pròxims quatre anys. La trobada ha tingut lloc de manera telemàtica a fi de garantir la seguretat i salut de tots els participants.
 

    L'esdeveniment, al qual han assistit més de 200 compromissaris en representació de tots els afiliats de FSIE de totes les províncies de l'Estat, ha comptat en la seva obertura amb la participació d'Encarna Cuenca, Presidenta del Consell Escolar de l'Estat, i del Secretari d'Estat d'Educació, Alejandro Tiana.


    En la seva intervenció, Encarna Cuenca, ha agraït la labor realitzada per tots els professionals del sector durant l'últim any i ha destacat el paper de FSIE dins del Consell Escolar de l'Estat qualificant a l'organització sindical, en un clar reconeixement al seu caràcter dialogant, com a agent imprescindible per a “desfer nusos i avançar”.


    Per part seva, Alejandro Tiana ha qualificat com a “admirable la resposta del sector educatiu” davant l'excepcional situació viscuda des del començament de la pandèmia. El Secretari d'Estat d'Educació ha volgut aprofitar la seva intervenció per a transmetre un missatge de tranquil·litat al sector de la concertada i l'educació especial pel que fa a la seva continuïtat i ha destacat la professionalitat i dedicació de FSIE en el qual “sempre ha trobat una mà estesa per a dialogar i aconseguir un consens”.


    Després de la inauguració oficial de la mà de Tiana, la jornada continuava amb la presentació i votació de l'Informe de Finances que ha estat aprovat amb el suport majoritari dels compromissaris. Posteriorment, el fins ara Secretari General, Francisco Javier Muñoyerro, s'ha acomiadat de l'organització en finalitzar el seu mandat amb l'aprovació del seu Informe de Gestió. FSIE reconeix i agraeix a Muñoyerro el seu treball, dedicació i compromís amb l'organització que avui ha volgut premiar la seva labor durant aquests últims quatre anys amb el just suport a la seva gestió.


    Ja en la sessió de la tarda ha tingut lloc l'elecció de la nova Secretaria General, sent triada la candidatura presentada per Alicia Azpilicueta i Jesús Pueyo amb un suport de més del 87% dels vots. Amb més de deu anys de marxa en el sindicat, Azpilicueta, professora de primària i actualment també Secretària de FSIE-SEPNA, es converteix així en la primera Presidenta en la història de FSIE. Com a Secretari General comptarà amb qui ja exercís el càrrec entre 2009 i 2017, Jesús Pueyo Val. Membre destacat de FSIE, ha exercit diversos càrrecs a Aragó i en la Federació sent a més membre de la Permanent del Consell Escolar de l'Estat des de 2006.


    Amb aquest XIII Congrés, FSIE reafirma els seus principis fundacionals, la vigència i la necessitat dels quals resulten inqüestionables en un context de crisi sanitària, econòmica i social agreujada per la inestabilitat política del país. Sens dubte, això es tradueix en un reforçat compromís en la lluita pels drets laborals i sindicals dels treballadors del sector de l'Ensenyament Concertat, Privat i Atenció a persones amb Discapacitat.


    Per això, FSIE continuarà treballant per a millorar les condicions laborals i salarials dels treballadors, aconseguir la reducció de jornada i el seu adequat registre i control, garantir l'accés a la jubilació parcial i per a aconseguir la creació d'una Llei de la funció Docent. A més, els reptes plantejats per la pandèmia i el progrés social fan que aspectes com la regulació del teletreball, la implantació de Plans d'Igualtat o l'impuls definitiu de la Formació Professional es converteixin en temes clau en l'acció sindical de FSIE.


    FSIE ha aprofitat la celebració de la seva cita més important per a reconèixer i agrair el compromís i esforç ímprobe que tots els professionals del sector de l'ensenyament concertat, privat i d'atenció a persones amb discapacitat estan realitzant en els centres de treball en una situació tan extraordinària com està sent la pandèmia ocasionada pel COVID i fer un sentit homenatge a tots els morts per aquesta causa.