FSIE DEMANA Al GOVERN QUE EL SECTOR DE L'EDUCACIÓ CONCERTADA, PRIVADA I ATENCIÓ A PERSONES AMB DISCAPACITAT ES BENEFICIÏ DE LA NOVA REGULACIÓ DEL CONTRACTE DE RELLEU

El Govern ha anunciat una nova regulació del contracte de relleu i la determinació dels sectors als quals se'ls aplicarà aquesta normativa.

 

mecFSIE ha denunciat que la Llei 27/2011 i el Reial decret Llei 5/2013 van establir noves condicions sobre la jubilació parcial i el contracte de relleu, que empitjoren substancialment les condicions d'accés i requisits que s'aplicaran a partir de l'1 de gener de 2019.

 

La jubilació parcial ha suposat, fins al moment, un gran avanç del nostre Estat Social, un benefici per als treballadors en actiu que han volgut acollir-se a la mateixa, una eina eficaç de creació d'ocupació i una renovació de persones que, a més, en determinades activitats i sectors és molt necessària i convenient. Especialment eficaç i necessari s'ha demostrat a l'educació concertada, privada i l'atenció a persones amb discapacitat. No obstant això, l'aplicació del Reial decret Llei 5/2013 farà pràcticament impossible aquesta modalitat en el nostre sector a partir de l'1 de gener de 2019.

 

FSIE ha recollit més de 25.000 signatures sol·licitant la pròrroga legal de les condicions actuals d'accés a la jubilació parcial, fins a aconseguir una normativa més d'acord amb les finalitats d'aquesta modalitat de jubilació i amb els drets i interessos dels treballadors. Confiem que l'anunci del Govern permeti aprovar aquesta nova normativa abans de l'1 de gener de 2019.

 

FSIE ha sol·licitat al Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i al Ministeri d'Educació i Formació Professional que els docents, personal d'administració i serveis i personal complementari que treballa en centres d'ensenyament concertat, privada i atenció a persones amb discapacitat sigui un dels sectors als quals se'ls pugui aplicar la nova normativa que entenem serà més beneficiosa que l'actual.

 

Documents relacionats:

pdfRegistre Mº Educación y Formación Profesional

pdfRegistre Mº Trabajo, Migraciones y Seguridad Social 

LA PLATAFORMA "CONCERTATS" ES REUNEIX D'URGÈNCIA EN RESPOSTA A LES DECLARACIONS DE LA MINISTRA D'EDUCACIÓ.

Plataforma Concertados julio 2018La Federació de Sindicats Independents va assistir el proppassat divendres, 13 de juliol, a la reunió de la Plataforma "Concertats" convocada de manera urgent davant l'alarma generada per les declaracions de la Ministra d'Educació i Formació Professional.

 

Al costat dels representants d'Escoles Catòliques (FERE-CECA i EyG), CECE (Confederació Espanyola de Centres d'Ensenyament), CONCAPA (Confederació Catòlica Nacional de Pares de Família i Pares d'Alumnes), COFAPA (Confederació de Pares d'Alumnes) i USO s'han analitzat les propostes presentades per Isabel Celaá en la Comissió d'Educació del Congrés.

 

L'entitat ha elaborat un text conjunt en el qual transmeten la seva preocupació davant algunes de les mesures anunciades com són l'eliminació del criteri de demanda social a l'hora de mantenir els concerts o que l'assignatura de Religió perdi el seu caràcter acadèmic. En el comunicat també s'expressa la sorpresa davant la decisió d'adoptar aquests canvis de manera immediata i unilateral tancant per tant la via del diàleg i el consens que va anunciar la Ministra en la seva presa de possessió i que són l'únic camí cap a un Pacte Escolar que acabi amb les problemàtiques reals del sector educatiu.

 

La Plataforma Concertats ha decidit per tant iniciar una sèrie d'accions conjuntes encaminades a defensar la llibertat d'ensenyament basada en una complementarietat real entre l'educació pública i la concertada, tal com ho estableix la LOE. Les primeres accions acordades són:
  • Petició de reunió urgent amb la Ministra d'Educació.
  • Convocatòria de la Taula d'Ensenyament Concertat previst a la LOE.
  • Campaña de conscienciació i informació a la societat i a les famílies de les conseqüències de les mesures proposades pel Govern.
Des de FSIE reiterem el nostre compromís a defensar un sistema que garanteixi la llibertat d'elecció de les famílies, fet que necessàriament passa per assegurar la continuïtat d'un sector amb tanta demanda com és l'escola concertada, una de cada quatre famílies trien centres concertats, que ha demostrat àmpliament la seva eficiència i qualitat en el seu servei a la societat.

EL CIC ANUNCIA LES NOVES TAULES DE PONDERACIÓ DE LES PAU 2020

pau 6El CIC (Consell Interuniversitari de Catalunya) ha informat dels canvis que entraran en vigor a les proves d’accés a la universitat de l’any 2020. Aquestes noves ponderacions afectaran l’alumnat que aquest any cursarà primer de batxillerat i, que, al juny o setembre del 2020 realitzaran aquestes proves.


     Els alumnes que comencin segon aquest any no hauran de fixar-se en la nova normativa, ja que, ells formaran part de l’últim grup que realitzarà les PAU amb les ponderacions actuals. Els canvis establerts ja són disponibles a la xarxa per a tothom que vulgui conèixer-los.      

    En el comunicat s’explica i es compara la nova taula de ponderacions amb l’actual. A més a més, es troben noves matèries que ponderen 0,2, per tant els centres no haurien de canviar la seva estructura ni oferta formativa. 

 

 

PUBLICACIÓ DEL CALENDARI ESCOLAR PER AL PROPER CURS 2018-2019

     calendari escolar jpeg  Des de FSIE-CAT us informem que ja s’ha publicat l’ORDRE ENS/60/2018, de 6 de juny, per la qual s'estableix el calendari escolar del curs 2018-2019 per als centres educatius no universitaris de Catalunya. Us aduntem el calendari en format pdf fent clic a la imatge.

 

Hem de tenir en compte les següents especificacions:
Calendari
Infantil, primària i secundària: les classes començaran el dia 12 de setembre.
Batxillerat i cicles formatius: les classes començaran el dia 14 de setembre.
Formació d'adults: les classes començaran no més tard del 19 de setembre.
Escoles oficials d'idiomes: les classes començaran no més tard del 26 de setembre.
Les classes finalitzaran el dia 21 de juny, llevat de les dels ensenyaments de règim especial i de la formació professional.

Horari a l'educació infantil i primària
Segon cicle d'educació infantil i d'educació primària: entre les 8.30 i les 18 hores.
Segon cicle d'educació infantil i d'educació primària: farà un total de 5 h lectives diàries, de les quals 3 o 3,5 seran al matí i 1,5 o 2 a la tarda. L'horari lectiu no acabarà abans de les 16.00 h. Així mateix, s'ha de respectar un marge mínim de dues hores de descans al migdia.

Amb caràcter general, als centres públics de segon cicle d'educació infantil i primària, inclosos els d'educació especial, l'horari lectiu és de 9 h a 12.30 h i de 15 h a 16.30 h.

Els centres públics d'altres titularitats s'han d'ajustar al que estableixin els convenis signats entre el Departament d'Ensenyament i la titularitat.

NOVA DOCTRINA DEL TRIBUNAL SUPREM. PERMISOS RETRIBUÏTS.

FSIE DEFENSARÀ L’APLICACIÓ MÉS BENEFICIOSA D’AQUESTA SENTÈNCIA PELS PERMISOS ASSENYALATS EN TOTS ELS CONVENIS I EMPRESES D’ENSENYAMENT PRIVAT, CONCERTAT I D’ATENCIÓ A PERSONES AMB DISCAPACITAT.

 

calendariEl Tribunal Suprem en Sentencia a data 13 de febrer de 2018 (Rec. 145/2016) ha establert un nou criteri respecte a la data d’inici de poder gaudir dels permisos retribuïts de matrimoni, naixement de fill i defunció de familiar, quan el fet causant del mateix succeeix en un dia festiu.

La Sentència estableix:
“El dia d’inici per poder gaudir dels permisos quan el fet causant es produeixi en dia firat ha de ser el primer dia laborable que el segueixi

La decisió de la sentència es refereix exclusivament als permisos de:

·        Matrimoni
·        Naixement de fill
·        Defunció de familiar

   Si bé, dels ARGUMENTS JURÍDICS de la sentència pogués desprendre’s una aplicació generalitzada a la resta de permisos, cal ser cauts i valorar cas per cas.

FSIE ES SUMA A LA CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ SOBRE L'AUTISME

post autismeEl dia 2 d'abril es celebra el Dia Mundial de l'Autisme amb l'objectiu de conscienciar i de fer visibles a la societat els problemes que fan front cada dia les persones amb TEA.

Sota el lema “Trencant barreres junts contra l'Autisme”, FSIE es suma a aquesta campanya, conscient que la inclusió i participació activa en la societat és un dret fonamental, i mostra així el seu ferm compromís amb l'eliminació de les situacions de discriminació i exclusió social a les quals han de fer front cada dia.

FSIE insta a tots els estaments polítics al fet que s'impliquin i actuïn per aconseguir, entre tots, una societat més inclusiva i accessible, que tingui en compte les necessitats cognitives i sensorials de les persones amb autisme.

#DiaMundialAutismo

 

Documents relacionats:

PDF LOGO Cartell

PDF LOGO Post Facebook

PDF LOGO Post Twitter

pas4
tapa web butlletí 9

 

 

 

Hay 71 invitados y ningún miembro en línea

 

lateral web formacio
p1

 

oasispertotlany