DONEM LA BENVINGUDA AL NOU CURS ESCOLAR 2018-19

def web i face   

    En primer lloc, des de FSIE-CAT volem donar la benvinguda al nou curs escolar 2018-19 i agrair a tots els nostres delegats, afiliats i simpatitzants el vostre suport incondicional.

    FSIE des de la nostra independència i coherència defensarem els nostres interessos laborals, el manteniment dels nostres llocs de treball, la dignificació de la nostra labor professional i la llibertat d'ensenyament. 

     Som l'únic sindicat INDEPENDENT i PROFESSIONAL, format exclusivament per i per als treballadors i les treballadores de l'Ensenyament Privat i Concertat.

 

TRIA FSIE OKma 

IN MEMORIAM: JESÚS BURDÍO ENS HA DEIXAT

Jesus Burdio copia2Avui és un dia molt trist per FSIE. El nostre benvolgut amic Jesús Burdío descansa ja en pau després d'una llarga i dura malaltia.

Professor del centre Sant Valero, fundador del Sindicat Independent d'Ensenyament de Saragossa (SIEZ) l'any 1977, va participar directament en la constitució de la Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament (FSIE). Alliberat Sindical durant molts anys en els quals va exercir de forma exemplar la seva feina. Jesús és un model que molts de nosaltres hem seguit i ho seguim fent.

Tranquil, conciliador, responsable, servicial, bon amic i gran company de treball, compromès amb FSIE i amb els seus afiliats.

Jesús deixa empremta al sindicat. Una gran pèrdua per a la seva família, els seus amics i per FSIE. Des de l'equip de FSIE-CAT tot el nostre suport i ànim per a la seva dona Pili, els seus fills Nacho i Pablo i el seu germà José Luis.

FSIE DEMANA Al GOVERN QUE EL SECTOR DE L'EDUCACIÓ CONCERTADA, PRIVADA I ATENCIÓ A PERSONES AMB DISCAPACITAT ES BENEFICIÏ DE LA NOVA REGULACIÓ DEL CONTRACTE DE RELLEU

El Govern ha anunciat una nova regulació del contracte de relleu i la determinació dels sectors als quals se'ls aplicarà aquesta normativa.

 

mecFSIE ha denunciat que la Llei 27/2011 i el Reial decret Llei 5/2013 van establir noves condicions sobre la jubilació parcial i el contracte de relleu, que empitjoren substancialment les condicions d'accés i requisits que s'aplicaran a partir de l'1 de gener de 2019.

 

La jubilació parcial ha suposat, fins al moment, un gran avanç del nostre Estat Social, un benefici per als treballadors en actiu que han volgut acollir-se a la mateixa, una eina eficaç de creació d'ocupació i una renovació de persones que, a més, en determinades activitats i sectors és molt necessària i convenient. Especialment eficaç i necessari s'ha demostrat a l'educació concertada, privada i l'atenció a persones amb discapacitat. No obstant això, l'aplicació del Reial decret Llei 5/2013 farà pràcticament impossible aquesta modalitat en el nostre sector a partir de l'1 de gener de 2019.

 

FSIE ha recollit més de 25.000 signatures sol·licitant la pròrroga legal de les condicions actuals d'accés a la jubilació parcial, fins a aconseguir una normativa més d'acord amb les finalitats d'aquesta modalitat de jubilació i amb els drets i interessos dels treballadors. Confiem que l'anunci del Govern permeti aprovar aquesta nova normativa abans de l'1 de gener de 2019.

 

FSIE ha sol·licitat al Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i al Ministeri d'Educació i Formació Professional que els docents, personal d'administració i serveis i personal complementari que treballa en centres d'ensenyament concertat, privada i atenció a persones amb discapacitat sigui un dels sectors als quals se'ls pugui aplicar la nova normativa que entenem serà més beneficiosa que l'actual.

 

Documents relacionats:

pdfRegistre Mº Educación y Formación Profesional

pdfRegistre Mº Trabajo, Migraciones y Seguridad Social 

LA PLATAFORMA "CONCERTATS" ES REUNEIX D'URGÈNCIA EN RESPOSTA A LES DECLARACIONS DE LA MINISTRA D'EDUCACIÓ.

Plataforma Concertados julio 2018La Federació de Sindicats Independents va assistir el proppassat divendres, 13 de juliol, a la reunió de la Plataforma "Concertats" convocada de manera urgent davant l'alarma generada per les declaracions de la Ministra d'Educació i Formació Professional.

 

Al costat dels representants d'Escoles Catòliques (FERE-CECA i EyG), CECE (Confederació Espanyola de Centres d'Ensenyament), CONCAPA (Confederació Catòlica Nacional de Pares de Família i Pares d'Alumnes), COFAPA (Confederació de Pares d'Alumnes) i USO s'han analitzat les propostes presentades per Isabel Celaá en la Comissió d'Educació del Congrés.

 

L'entitat ha elaborat un text conjunt en el qual transmeten la seva preocupació davant algunes de les mesures anunciades com són l'eliminació del criteri de demanda social a l'hora de mantenir els concerts o que l'assignatura de Religió perdi el seu caràcter acadèmic. En el comunicat també s'expressa la sorpresa davant la decisió d'adoptar aquests canvis de manera immediata i unilateral tancant per tant la via del diàleg i el consens que va anunciar la Ministra en la seva presa de possessió i que són l'únic camí cap a un Pacte Escolar que acabi amb les problemàtiques reals del sector educatiu.

 

La Plataforma Concertats ha decidit per tant iniciar una sèrie d'accions conjuntes encaminades a defensar la llibertat d'ensenyament basada en una complementarietat real entre l'educació pública i la concertada, tal com ho estableix la LOE. Les primeres accions acordades són:
  • Petició de reunió urgent amb la Ministra d'Educació.
  • Convocatòria de la Taula d'Ensenyament Concertat previst a la LOE.
  • Campaña de conscienciació i informació a la societat i a les famílies de les conseqüències de les mesures proposades pel Govern.
Des de FSIE reiterem el nostre compromís a defensar un sistema que garanteixi la llibertat d'elecció de les famílies, fet que necessàriament passa per assegurar la continuïtat d'un sector amb tanta demanda com és l'escola concertada, una de cada quatre famílies trien centres concertats, que ha demostrat àmpliament la seva eficiència i qualitat en el seu servei a la societat.

EL CIC ANUNCIA LES NOVES TAULES DE PONDERACIÓ DE LES PAU 2020

pau 6El CIC (Consell Interuniversitari de Catalunya) ha informat dels canvis que entraran en vigor a les proves d’accés a la universitat de l’any 2020. Aquestes noves ponderacions afectaran l’alumnat que aquest any cursarà primer de batxillerat i, que, al juny o setembre del 2020 realitzaran aquestes proves.


     Els alumnes que comencin segon aquest any no hauran de fixar-se en la nova normativa, ja que, ells formaran part de l’últim grup que realitzarà les PAU amb les ponderacions actuals. Els canvis establerts ja són disponibles a la xarxa per a tothom que vulgui conèixer-los.      

    En el comunicat s’explica i es compara la nova taula de ponderacions amb l’actual. A més a més, es troben noves matèries que ponderen 0,2, per tant els centres no haurien de canviar la seva estructura ni oferta formativa. 

 

 

PUBLICACIÓ DEL CALENDARI ESCOLAR PER AL PROPER CURS 2018-2019

     calendari escolar jpeg  Des de FSIE-CAT us informem que ja s’ha publicat l’ORDRE ENS/60/2018, de 6 de juny, per la qual s'estableix el calendari escolar del curs 2018-2019 per als centres educatius no universitaris de Catalunya. Us aduntem el calendari en format pdf fent clic a la imatge.

 

Hem de tenir en compte les següents especificacions:
Calendari
Infantil, primària i secundària: les classes començaran el dia 12 de setembre.
Batxillerat i cicles formatius: les classes començaran el dia 14 de setembre.
Formació d'adults: les classes començaran no més tard del 19 de setembre.
Escoles oficials d'idiomes: les classes començaran no més tard del 26 de setembre.
Les classes finalitzaran el dia 21 de juny, llevat de les dels ensenyaments de règim especial i de la formació professional.

Horari a l'educació infantil i primària
Segon cicle d'educació infantil i d'educació primària: entre les 8.30 i les 18 hores.
Segon cicle d'educació infantil i d'educació primària: farà un total de 5 h lectives diàries, de les quals 3 o 3,5 seran al matí i 1,5 o 2 a la tarda. L'horari lectiu no acabarà abans de les 16.00 h. Així mateix, s'ha de respectar un marge mínim de dues hores de descans al migdia.

Amb caràcter general, als centres públics de segon cicle d'educació infantil i primària, inclosos els d'educació especial, l'horari lectiu és de 9 h a 12.30 h i de 15 h a 16.30 h.

Els centres públics d'altres titularitats s'han d'ajustar al que estableixin els convenis signats entre el Departament d'Ensenyament i la titularitat.
pas4
tapa web butlletí 9

 

 

 

Hay 151 invitados y ningún miembro en línea

 

lateral web formacio
p1

 

oasispertotlany