Jesús Pueyo Val, Secretari General de FSIE, ha estat entrevistat a PAGINASDIGITAL.ES

             En aquesta entrevista Pueyo manifesta que l'educació segueix sent arma llancívola, objecte de desig de poder i control que respon a interessos partidistes i element usat per a l'obtenció de vots.


            Per Pueyo és comprensible que no puguem seguir amb els alts nivells de fracàs i abandó escolar i, per tant, calgui modificar tot allò que sigui necessari per reduir-los. És comprensible que es digui que no s'ha de retallar en educació doncs ens juguem el futur del país, encara que és curiós que les administracions de diferent color polític hagin efectuat retallades.

          Afirmacions com que la futura llei és segregadora o que afavoreix a l'ensenyament concertat o que permet que els que més avantatge tenen el segueixin tenint, no deixen de ser missatges i eslògans freturosos de fonamentació. Tampoc és encertat, a fi de justificar les retallades, dir que s'ha invertit molt en educació durant els últims anys i els resultats obtinguts no han estat gens bons. El que caldrà fer és buscar l'eficiència i l'eficàcia però no la reducció.

           La ciutadania i, especialment, els professionals de l'educació, afirma Pueyo, estem molt cansats de debats parcials i interessats, de percebre que realment no s'està fent l'esforç necessari per aconseguir un imprescindible pacte educatiu.

          Allò que s’ha anunciat en el debat de l'estat de la Nació és que davant una nova llei d'educació promoguda per aquest govern, es promourà una altra diferent per part de l'oposició quan accedeixi al poder. Així és molt difícil que aquest país millori els seus resultats i d’aquesta manera seguirem estant molt lluny de la mitjana europea.

         Si tots estem d'acord en què és necessari millorar l'educació i assignar els recursos necessaris per fer-ho, el debat ha de centrar-se en com fer-ho en el marc del dret a l'educació i a la llibertat d'ensenyament establert en la nostra constitució. Això exigeix un esforç de consens pel qual sembla que no estem encara preparats.

 

calendari escolar 19 20 banner web

 

 

 

 

tapa web17

taules banner web

 

text integre banner web

 

 

 

Hi ha 119 convidats/des i cap membre en línia

 

cartell web octubre 2020
p1

 

oasispertotlany