El RD llei 8/2010 eliminà la possibilitat de jubilar-se parcialment abans dels 61 anys, tret de la següent situació: treballdors afectats per compromisos adquirits en expedients de regulació de treball o per mitjà de Convenis i acords col·lectius d'empresa, aprovats o pactats abans del 25 de maig de 2010. Amb això, i nomès fins el 31 de desembre de 2012, es podia un treballador jubilar als 60 anys i sis mesos o als 60 anys si el rellevista era contractat a jornada completa i amb contracte de duració indefinida.

Donsc bé, el Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó ha estimat la demanda presentada per FSIE i ha resolt (sentència de 10 de març de 2011), que el criteri restrictiu de la Seguretat Social que deia que no era suficient  amb el conveni col·lectiu i s'exigia un acord particular d'empresa anterior al 25 de maig, no era vàlid.

La importància del recurs és que la Seguretat Social havia interpretat de manera restricitiva i contradictòria el RD llei 8/2010. I que amb aquest recurs es demostra que el Conveni Col·lectiu sí que es pot considerar, segons el Tribunal, com un acord anterior al 25 de maig.

Aquesta sentència no marca jurisprudència, així que haurem de continuar complint el RD llei 8/2010. Si vols tenir més informació sobre la sentència o sobre com t'afectarà, posa't en contacte amb FSIE-CAT al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 932 158 222