La vaga ha estat convocada per la Plataforma Estatal en Defensa de l'Ensenyament Públic
 
     
      La vaga general del 9 de maig a l'ensenyament ha estat convocada per la Plataforma Estatal en Defensa de l'Ensenyament Públic (integrada pels sindicats FECCOO, STES, FETE-UGT i CGT, la Confederació Espanyola de Pares i Mares d'Alumnes (Ceapa), el Sindicat d'Estudiants i els Moviments de Renovació Pedagògica) i recolzada per PSOE i IU. Els sindicats de la pública ANPE i CSIF no la recolzen.

     FSIE s'ha oposat a les retallades de tots els governs especialment en educació i hem realitzat les accions oportunes en defensa dels interessos dels treballadors i del sector i ho seguirem fent. Els convocants han arribat a afirmar que les retallades en educació han perjudicat a l'ensenyament públic en benefici de l'ensenyament concertat i privat.

     La LOMCE iniciarà en breu el seu tràmit parlamentari i presentarem als grups polítics les esmenes que venim defensant confiant que puguin ser incorporades al text definitiu de la Llei.

       FSIE ha criticat el procés seguit fins al moment pel Ministeri d'Educació i, quant al contingut de la Llei, ha presentat nombroses esmenes que han estat recolzades pel Consell Escolar de l'Estat i que poden millorar substancialment la norma si són acceptades.

       En els propers mesos esgotarem qualsevol possibilitat de diàleg i negociació. Les dades de fracàs i abandó escolar exigeixen un canvi en el sistema i FSIE aportarà tot el seu esforç perquè aquest canvi sigui el millor possible entenent que l'actual Projecte de la LOMCE ha de modificar-se.

      Ens sorprèn que s'hagi incorporat a la vaga al sector de l'ensenyament concertat utilitzant la situació actual del conveni col·lectiu.

      FSIE, USO i UGT, vam iniciar un procediment de medicació al SIMA, fet que va permetre arribar a un principi d'acord que va desbloquejar la negociació. S'estan tenint reunions per desenvolupar aquests acords i s'està negociant.

     FSIE per tant seguirà negociant i dialogant. Al Parlament la futura Llei d'Educació i a la taula de negociació amb les patronals el VI Conveni Col·lectiu d'Ensenyament Concertat (Conveni nacional).  

 

calendari escolar 19 20 banner web

 

 

 

 

tapa web17

taules banner web

 

text integre banner web

 

 

 

Hi ha 76 convidats/des i cap membre en línia

 

cartell web octubre 2020
p1

 

oasispertotlany