Convenis

SIGNAT EL XI CONVENI DE LA CONCERTADA: ELIMINEN EL PREMI DE FIDELITAT

TAPA NOTICIA SIGNATURA XI CONVENI

XI Conveni de la Concertada

      El proppassat divendres, 14 de desembre, es va signar el XI Conveni col·lectiu autonòmic de Catalunya sostingut total o parcialment per fons públics, on la principal novetat és el desbloqueig del pagament del Premi de Fidelitat. Aquest desbloqueig no significa res més que, després de les “magnífiques” negociacions entre els sindicats majoritaris del sector i la patronal; s’ha eliminat definitivament aquest dret.

      Amb l’acord de Govern 26/2012, de 10 d’abril, la Generalitat de Catalunya va deixar de fer-se càrrec de l’abonament del premi de fidelitat; un compromís adquirit des del 1988. Aquesta decisió unilateral, quines reaccions va provocar per part dels sindicats amb representativitat al Conveni? Senzillament; cap. La responsabilitat del pagament del premi va caure d’un dia per l’altre al terrat de les titularitats dels centres. Tot esperant que “les condicions econòmiques milloressin”, tal i com indicava la Generalitat en el comunicat del seu acord, només es va decidir signar el X Conveni, on s’establia la suspensió del pagament. I avui, ja sabem com ha acabat la història; es paga com bonament es pugui posant el topall a data 31 de desembre de 2018 i fora. Un dret menys per a la concertada. I, això sí; tots els sindicats signants es congratulen perquè han trobat la solució “menys dolenta” després d’anys molt durs de negociacions i d’incertesa. Haurem de donar les gràcies?

      La pública, s’hagués permès el luxe de deixar-se’l perdre? Perquè els sindicats majoritaris a la concertada, presents també al sector públic, ens mobilitzen quan s’han de reclamar drets que afecten a la pública? Perquè, des del 2012 fins al 2018, ningú ens ha cridat a mobilitzar-nos per recuperar el premi?

      La resposta és ben senzilla; tenen dobles interessos. Per a ells la concertada no interessa a nivell de discurs o publicitat sindical; no ven. Quan ens mobilitzen amb la pública la paraula concertada no surt enlloc, ens posen al sac dels “serveis públics”. Portar al carrer manifestacions a favor de drets de la concertada els faria perdre delegats i afiliats al sector públic.

En aquest sentit, FSIE ho té molt clar;

                                  DEFENSEM ÚNICA I EXCLUSIVAMENT ELS DRETS I INTERESSOS DE LA CONCERTADA.

      Ara estan tots molt contents i ens venen el triomf, però el sector té un bon mal de cap per poder fer efectiu el Premi, el clima s’encresparà i els treballadors no en tenen cap culpa. És un dret que els corresponia per la seva dedicació i que mai més tindran perquè l’aixeta s’ha tancat i ningú s’ha esforçat prou per tornar-la a obrir.

      Juguen amb el desconeixement de les generacions més joves de la concertada i la por a reclamar el que és nostre no sigui que, “tal i com estan les coses laboralment”, encara en sortim escaldats. Els que porten 9 anys i 11 mesos de dedicació o menys, són la primera generació de mestres als que no se’ls reconeix ni reconeixerà mai la seva dedicació a l’escola mitjançant aquest premi i hauran de mirar a la cara al company que té alguna cana més i que ha cobrat uns diners ben merescuts i que ell, per entrar a treballar un dies més tard, no hi té dret.

                                          Perdrem drets i estem tots molt contents! Si algú ens ho pot explicar....

      Sempre estarem a favor de qualsevol millora, però no ens convenç el “caramelet” que ens han posat a la boca amb les millores en els permisos. Unes millores en els permisos que, a la pràctica en moltes escoles, ja s’atorgaven de manera bastant normalitzada. És a dir, no suposaran cap desgavell en el funcionament dels centres i titularitats. Trobem a faltar: un bon acord per la jubilació parcial, com s’ha aconseguit en altres comunitats autònomes i també en altres sectors; la reducció de jornada lectiva per a majors de 55 anys, com tenen a la pública; el retorn del primer estadi als 6 anys, etc.

        Des de FSIE-CAT treballem per millorar la nostra representativitat i sumar esforços que mitjançant els valors i les idees del sindicalisme independent i professional ens permetin defensar amb fermesa els teus drets.

 

Documents adjunts:

Quantitats i terminis del pagament dels quinquenis

Novetats en els permisos

CONCERTADA: ESTADIS DE PROMOCIÓ DOCENT 2016

ESTADIS CONCERTADA
SETEMBRE 2016
 
            Us recordem que els docents de la concertada sou els responsables de demanar periòdicament els vostres estadis. El centre educatiu no té l'obligació de fer-vos el seguiment. Per tant, cada mes que passi sense que demaneu el següent estadi és un mes que no cobrareu l'increment a la vostra nòmina. 
           
FSIE-CAT facilita als seus afiliats i delegats la següent informació:

 

- Una graella complerta i actualitzada on poder controlar els vostres estadis i saber quan els heu de tornar a demanar amb els mèrits que heu de presentar:

 

graellaparcialestadis
 
- Una graella on exposem els mèrits que la normativa demana tant a nivell de dedicació com a nivell de mèrits de formació, etc.:
parcialwebestadismerits2016
 
- Un full de sol·licitud on poder omplir els vostres mèrits i poder-la fer arribar al vostre centre educatiu:
 parcialfullsolicitud2016estadis

     Entre altres coses, heu de tenir en compte que:

  • Desprès de la retallada imposada pel Departament d’Ensenyament l’any 2012, el primer estadi no es pot meritar fins a complir 9 anys de docència en comptes de 6 anys. En conseqüència, durant l’any 2015 ja hi havia docents que van poder meritar aquest primer estadi. Contacteu amb nosaltres per a revisar-ho.
  • L’estadi sempre es cobra al mes següent de la sol·licitud i no es meritarà 6 anys després segons la vostra antiguitat, sinó des del moment que s’ha sol·licitat l’anterior.

       Per a qualsevol dubte en aquest sentit, podeu trucar-nos als telèfons que trobareu al peu de la web. En aquest enllaç podeu trobar les quotes d'afiliació per al curs 2016-2017.

RETALLADA PAGA EXTRA 2014

El Departament d’Ensenyament

concreta com s’aplicarà la RETALLADA durant el 2014.

 

     A efectes pràctics retallaran l’equivalent a la quantia d’ una paga extraordinària i ho faran en 2 fases.


          Recordem als nostres afiliats, delegats i simpatitzants que l’article 33 de la LLEI 1/2014, del 27 de gener, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2014, publicada al DOGC de 30 de gener, estableix, en virtut dels acords d’analogia, que la reducció de les retribucions anuals en un import equivalent a una paga extraordinària per al personal funcionari s’apliqui també als centres educatius concertats.      

L’import reduït serà l’equivalent al 6,25% de les retribucions totals brutes percebudes durant l’any 2014.

Pots consultar com es concreten les dues fases fent clic al  Fsiexpress nº 7

PUBLICAT AL BOE EL VI CONVENI D

                  El proppassat 17 d'agost de 2013 es va publicar al BOE la Resolución de 30 de julio de 2013, de la Dirección General de Empleo amb la que es registrava i publicava el VI Convenio colectivo de empresas de enseñanza privada sostenidas total o parcialmente con fondos públicosAquest conveni que té eficacia a partir del dia següent a la seva publicació a la resta d'Espanya ha estat signat pels sindicats FSIE, FETE-UGT i FE-USO.

                  Recordem que el conveni aplicable a Catalunya és el X Conveni Col·lectiu Autonòmic de L'Ensenyament Privat de Catalunya sostingut total o parcialment amb fons públics. Aquest conveni va publicar durant el mes de març i el van signar UGT i USOC. 

 

 

 

PROPERA SIGNATURA DEL VI CONVENI DE LA CONCERTADA (ESTATAL)

 

Queda desbloquejada la negociació del VI Conveni de la concertada 

(Conveni estatal, no afecta a Catalunya.

Aquí USOC i UGT ja van signar durant el mes de març el X Conveni de la concertada de Catalunya)

          Avui les organitzacions patronals han acceptat les propostes, basades en els acords aconseguits al SIMA, que els sindicats FSIE, FEUSO i FETE-UGT han presentat a la taula de conveni en relació als salaris, paga extraordinària d'antiguitat (PEA) i incapacitat temporal (IT).

             Això suposa un gran avenç i el desbloqueig de la negociació del VI Conveni que entra així en la seva recta final. Agraïm l'esforç realitzat per totes les parts per arribar a un acord.

            Així mateix, en relació a altres matèries del conveni, hem arribat a un consens bàsic sobre:

- ULTRACTIVITAT
- Nova regulació INFANTIL 0-3 ANYS
- CLASSIFICACIÓ PROFESSIONAL
- ÀMBIT TEMPORAL del conveni
- Ampliació de les pòlisses de RESPONSABILITAT CIVIL
- Creació, durant el curs escolar 2013-2014, d'una comissió per a l'estudi de la JORNADA DEL
PERSONAL DOCENT

         La unitat sindical de les tres organitzacions FSIE, FEUSO i FETE-UGT ha demostrat ser efectiva i estem satisfets dels resultats aconseguits, la qual cosa permetrà mantenir un conveni estatal i contribuir a l'estabilitat dels treballadors i els centres del sector.

          Per tot això, entenem, que les nostres organitzacions estarien en disposició de procedir a la signatura, en els propers dies, d'un text de conveni.
 

ESTUDI SOBRE LA LOMCE: CANVIS INTRODUÏTS I PRINCIPALS NOVETATS

 
 

         El passat 17 de maig el Govern va aprovar al Consell de Ministres el projecte de text de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa i tots els que formem part de la Comunitat Educativa hem estat valorant i estudiant el projecte de Llei que modificarà el nostre Sistema Educatiu.
 
 
     FSIE vol contribuir, amb la següent documentació, a l'estudi i aprofundiment d'aquesta Llei per part de tota la Comunitat Educativa i, especialment, dels professionals de l'ensenyament privat.
 
 
 
 
ARQUITECTURA DEL SISTEMA EDUCATIU: Esquema general del Sistema Educatiu que estableix la LOMCE
 
 
COMPARATIVA LOE – LOMCE: modificacions que la LOMCE fa a la LOE
 
 
ETAPES I ASSIGNATURES QUE ESTABLEIX LA LOMCE: Etapes i tipus d'assignatures que promou la LOMCE
 
 
 
   

 

     Actualment ens trobem a la fase de la tramitació parlamentària del projecte de llei. FSIE participarà activament en aquest procés i sol·licitarà reunir-se amb els principals partits polítics amb la intenció de poder explicar-los les nostres propostes a la LOMCE perquè així puguin introduir esmenes que millorin la Llei.
 

     FSIE ha sol·licitat la compareixença davant la Comissió d'Educació del Congrés dels Diputats per poder explicar, en seu parlamentària, totes les nostres iniciatives i propostes que, entenem, ajuden a millorar el projecte de llei.  

 

calendari escolar 19 20 banner web

 

 

 

 

tapa web17

taules banner web

 

text integre banner web

 

 

 

Hi ha 180 convidats/des i cap membre en línia

 

cartell web octubre 2020
p1

 

oasispertotlany