Captura de pantalla 2017 08 31 a las 11.21.28

Gràcies a l'acord signat entre FSIE i la UCAV, ara pots obtenir la Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica (DECA) amb condicions especials.

La DECA és el títol que capacita als mestres per ser professor de religió i per poder exercir com a professor de religió i moral catòlica és necessari reunir els següents requisits:
•Estar en possessió de la titulació civil corresponent al nivell educatiu en el qual es pretén impartir docència, segons la normativa en vigor (legislació estatal i autonòmica corresponents).
•Estar en possessió de la titulació eclesiàstica DECA (Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica) corresponent al nivell educatiu en el qual es pretén impartir docència, expedida per la Comissió Episcopal d'Ensenyament i Catequesis de la Conferència Episcopal Espanyola.  Aquesta titulació consta de quatre assignatura de 6 ECTS cadascuna que s'estudia en la UCAV.
•Estar en possessió de la DEI (Declaració Eclesiàstica d'Idoneïtat) concedida pel Bisbe de la Diòcesi a la qual pertany la localitat on es vagi a impartir classe de religió. En aquest cas, com a requisit previ per a l'obtenció del DEI s'ha d'estar en possessió de la DECA.
Requisits per a l'obtenció de la DECA en Educació Infantil i Primària:
•Estar batejat per l'Església Catòlica.
•Haver cursat 24 crèdits ECTS de Teologia Catòlica i la seva Pedagogia, conforme als programes establerts per la Conferència Episcopal Espanyola. Aquest tràmit es realitza directament en la Conferència Episcopal Espanyola.
 
Assignatures:
En la UCAV podràs estudiar aquests 24 CRÈDITS en les següents assignatures:
•Religió, Cultura  i Valors (6ECTS)
•El missatge cristià (6ECTS)
•L'església, els sagraments i la moral (6ECTS)
•Pedagogia i didàctica de la religió catòlica (6ECTS)
Si alguna d'aquestes assignatures l'has cursat en la teva titulació, podem valorar la convalidació, per a això cal enviar escanejada la Certificació Acadèmica (expedient de notes) i la Guia Docent (programa de l'assignatura cursada a la universitat d'origen).
 
Metodologia:
La metodologia d'estudi és on-line. L'alumne treballa principalment en un campus virtual, des del qual té la possibilitat de realitzar test o exercicis que li ajudaran, així com a seguir les classes setmanals de les assignatures (aquestes classes es poden veure en directe o bé visualitzar els enregistraments amb posterioritat).
Com a material d'estudi podràs adquirir el manual de cada assignatura  -el preu de cada manual és de 16,20 euros, més 6 euros de despeses d'enviament-. Si et matricules de les 4 assignatures el cost total dels manuals és de 70,8 euros.
S'estan preparant en format digital 2 d'aquests 4 manuals, per la qual cosa una vegada realitzada la matrícula i abans de fer el pagament dels materials o sol·licitar-los és necessari confirmar amb l'orientadora si ja estan disponibles i per tant només s'han d'adquirir 2 manuals.
Per a la realització dels exàmens no és necessari desplaçar-se a Àvila, tenim centres disponibles en diferents províncies. Es poden consultar les guies docents i el calendari d'exàmens punxant als enllaços que apareixen al final d'aquest article.
 
Preu:                         
El cost del curs són 1.680 euros, però s'està aplicant un descompte del 75% ,per la qual cosa el curs es queda en 420 euros de matrícula, tenint en compte que el preu pot incrementar-se en 70,8 euros en cas d'adquirir els quatre manuals.
 
Matrícula:
Es compten amb dues convocatòries d'examen ordinàries, a triar entre febrer o juny de 2018, a més de la convocatòria extraordinària de setembre de 2018.
Per realitzar la matrícula:
a) Matrícula completa de 4 assignatures- emplenar aquest formulari i enviar la documentació que es requereix escanejada al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .
b) Matrícula amb convalidacions- contactar amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..
Per a qualsevol dubte o consulta pots contactar via e-mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al número de telèfon 920 251 020.

 

Guia informativa per a l'obtenció del títol DECA per la UCAV

Centres examinadors de la UCAV

Guia docent d'assignatures

Calendari d'examens

Formulari de matrícula

Annex de matrícula per enviar a la UCAV

Autorització de cessió de drets d'imatge