Noticies

Featured

24 DE GENER: DIA INTERNACIONAL DE L'EDUCACIÓ

La Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament es suma a la celebració de la tercera edició del Dia Internacional de l'Educació, commemoració promoguda per l'Assemblea General de les Nacions Unides. Els esdeveniments a nivell internacional estan convocats per demà dilluns, 25 de gener.
 
Amb la campanya “Objectiu 2021: Recuperar i revitalitzar l'educació per a la generació COVID-19” FSIE s'adhereix al tema triat per la UNESCO integrant així el lema i objectius fixats per l'organisme per a aquesta edició. Aquest dia commemoratiu té lloc en plena acceleració de la pandèmia mundial per coronavirus que ha provocat una crisi educativa sense precedents pel que fa a la seva escala i severitat. S'estima que el tancament de les escoles, a causa de l'expansió de la COVID-19, ha afectat a 1.600 milions de nens i nenes en més de 190 països dels quals es calcula que, malgrat els esforços realitzats per les institucions, la comunitat educativa i les famílies, entorn d'un terç no han pogut tenir accés en cap moment a l'ensenyament en línia.
 
Com afirma la UNESCO en el seu comunicat oficial, la pandèmia ha estat un crit d'atenció sobre la necessitat de transformar els sistemes educatius fent-los més resistents a les crisis, més inclusius i flexibles i més sostenibles. És per tant, el moment de reforçar l'educació incrementant la col·laboració i la solidaritat internacionals amb l'objectiu de col·locar a l'ensenyament i l'aprenentatge al llarg de tota la vida en el centre de la recuperació.
 
Des de FSIE volem aprofitar l'oportunitat per a fer, una vegada més, una crida als agents socials i polítics perquè s'involucrin de manera urgent en la tan necessària transformació del sistema educatiu perquè cap nen o nena es quedi enrere. En la línia que proposa la UNESCO aquesta transformació ha de girar entorn de tres eixos fonamentals: docents, innovació i finançament. Per a això, FSIE insta les administracions a augmentar de manera significativa la inversió en educació a fi d'assegurar la provisió de tots els recursos econòmics i humans possibles perquè les nostres nenes i nens tinguin garantit l'accés universal a una educació de qualitat, inclusiva i equitativa.
 
A més, FSIE vol recordar a la societat en el seu conjunt que per a poder tenir aquest sistema educatiu de qualitat que tots desitgem i necessitem no es pot descurar de cap manera el pilar fonamental que el sosté, els professors.
 
Per tot això, des de FSIE reafirmem el nostre compromís de continuar treballant, des del nostre àmbit d'actuació, per a garantir unes condicions laborals i salarials dignes i justes als professionals de l'ensenyament concertat, privat i d'atenció a persones amb discapacitat, i per a aconseguir que l'educació es converteixi en motor indiscutible de la justícia social, pau i desenvolupament necessaris per a proporcionar als nostres nens i nenes un futur prometedor.