Noticies

FSIE I ALTRES VUIT SINDICATS INDEPENDENTS CONVOQUEN CONCENTRACIONS EL 6 D'OCTUBRE I UNA MANIFESTACIÓ EL 22 PER A RECUPERAR EL PODER ADQUISITIU

9 sindicats

FSIE i altres vuit organitzacions sindicals, presents en tots els sectors professionals públics i privats, convoquem a sindicalistes, treballadors i a tota la societat a secundar concentracions per a recuperar els salaris i el poder adquisitiu perdut el pròxim 6 d'octubre, enfront del Ministeri de Treball i les delegacions del Govern en cada autonomia, i una manifestació conjunta a Madrid el 22 d'octubre.

A més, una delegació dels nou sindicats es reunirà amb els grups parlamentaris per a traslladar-los les demandes conjuntes.

Amb els salaris en el centre del lema “Recuperar poder adquisitiu JA”, les principals reivindicacions de les organitzacions signants de la convocatòria són el desbloqueig de la negociació col·lectiva amb la recuperació de la clàusula de revisió salarial lligada a l'IPC i la apujada equivalent per al personal públic; la garantia d'accés als subministraments bàsics, amb un IVA superreduït en els productes de primera necessitat; una nova legislació laboral que sí que elimini les parts més lesives de les anteriors reformes laborals per a crear ocupació estable i garantista enfront de l'acomiadament barat o gratuït; uns PGE que prioritzin la despesa social i que revalorin l'SMI, el IPREM i les pensions; i la democratització i pluralitat del diàleg social, amb una llei més participativa.

Els sindicats que recolzem les convocatòries de mobilitzacions destaquem que els treballadors han perdut 13 punts de salari en menys de dos anys. En 2021, amb un IPC al 6,5% i una pujada mitjana pactada en convenis del 1,4%. I, en els vuit mesos de 2022, un IPC provisional del 10,5% -que ha arribat a fregar l'11%-, enfront de la pujada salarial del 2,56%.

Les organitzacions sindicals destacam també que, després de la signatura de contractes indefinits, no està una veritable creació d'ocupació estable, perquè han crescut més, en proporció, els contractes a temps parcial i els fixos discontinus. A més, també s'han multiplicat els acomiadaments per diferents causes.

Finalment, els convocants ressaltem que els actors del diàleg social són corresponsables de la precarietat de l'ocupació, de liderar l'atur a Europa i de la devaluació salarial, tant en el sector públic com en el privat, amb un treball rutinari i allunyat de la realitat.

Tots els sindicats que signem aquestes mobilitzacions (ANPE, CCP, FASGA, FETICO, FINE, FSIE, SATSE, SLT i USO) animem a la resta d'organitzacions sindicals, agrupacions ciutadanes de tota mena i a qualsevol ciutadà a títol individual a sumar-se a les concentracions que començaran el 6 d'octubre i confluiran en una manifestació que recorrerà els carrers de Madrid el dia 22.

 

Documents adjunts:

 Cartell concentració 6 d'octubre a Barcelona