En uns dies comença un nou curs acadèmic. Després d'un merescut descans, tornem al nostre treball al setembre. I ho fem amb il·lusió, però també amb el convenciment que els pròxims mesos suposen un repte per a la comunitat educativa.
Des de la Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament donem la benvinguda a totes les persones treballadores dels sectors de l'ensenyament i de l'atenció a persones amb discapacitat. Esperem que, amb energies renovades, afrontem els desafiaments que venen de la millor forma possible i que també sapiguem aprofitar i gaudir les oportunitats de continuar construint una societat més plural, respectuosa i dialogant.
Volem destacar un esdeveniment que enguany ha succeït durant el mes de juliol: les eleccions generals. Des de FSIE manifiestem la nostra preocupació per la difícil situació generada pels resultats, la incertesa i falta de govern estable en els pròxims mesos, la pròrroga dels Pressupostos Generals de l'Estat per a 2024, i fins i tot la possible repetició de les eleccions. Unes condicions complexes en les quals els calendaris de la LOMLOE i la Llei de Formació Professional han d'aplicar-se i continuar la seva posada en escena en els centres.
Treballem perquè es garanteixi la nostra xarxa dual en sistema educatiu sostingut amb fons públics i, respectant també l'ensenyament privat, i siguin les famílies els qui decideixin quina opció educativa prefereixen per als seus fills. Aquesta pluralitat té un valor gran, en estendre la llibertat als pares i permetre que no hi hagi un sol model únic. És desitjable en una societat oberta, com la nostra, que continuï existint la llibertat educativa.
Al mateix temps, animem a tota la comunitat educativa a fomentar el respecte, la responsabilitat individual o el diàleg com a eines bàsiques i imprescindibles de la convivència. Sense aquestes bases, la convivència és molt difícil i és necessari en uns moments amb una certa convulsió social recordar que l'educació inclou també abordar aquests assumptes no relacionats estrictament amb el món acadèmic.
Demanem a les administracions públiques que escoltin als professionals de tots els sectors. És necessari que hi hagi una veritable atenció a les necessitats del personal docent, complementari, d'administració i serveis i al sector de l'atenció a persones amb discapacitat.
Respecte a l'ensenyament, i més en particular a l'ensenyament concertat, segueix sense constituir-se la comissió que estableixi el cost real per cada plaça escolar i el Ministeri segueix sense propiciar un veritable diàleg i negociació sobre múltiples aspectes que li hem fet arribar de manera reiterada en l'últim curs.
Ens preocupa de manera especial la situació del sector d'educació infantil. D'una banda, esperem l'extensió de la gratuïtat a l'etapa 0-3 anys en les Comunitats Autònomes i, per un altre, exigim a les organitzacions patronals des de fa temps unes millors condicions que no es signen. Instem a les organitzacions patronals a valorar la situació dels milers de professionals, la majoria dones, que treballen en el sector: mereixen unes condicions dignes de treball i un reconeixement al servei que presten a la societat.
Des de FSIE continuem treballant per a millorar el treball dels professionals de tots els sectors de l'ensenyament privat, concertat i de l'atenció a les persones amb discapacitat i enguany que ve carregat de reptes reiterem el nostre suport als qui us dediqueu per a atendre l'alumnat i a les persones amb discapacitat i als qui ens brindeu el vostre suport per a representar-vos.
Amb independència i professionalitat, treballem perquè aquestes tasques professionals tan importants siguin reconegudes com es mereixen.
Feliç inici de curs 2023-2024!
Documents relacionats: