El 25 de novembre és una data triada per l'ONU per a visibilitzar sobre l'eliminació de la violència contra les dones. Des de FSIE ens unim un any més a aquesta campanya dirigint-nos en particular a l'ensenyament i a la discapacitat, amb el lema: "Per la igualtat, eduquem en el respecte".
Ens sembla fonamental que el respecte sigui la base de les relacions de treball i personals en els centres educatius, ordinaris i no ordinaris, i també els centres de discapacitat, assistencials, especials d'ocupació i d'educació especial.
Per aquesta raó, apel·lem als treballadors d'aquests sectors al fet que facin seu aquest lema i facin el seu treball compartint una visió respectuosa i tolerant, que no discrimini a ningú per la seva condició personal, ni de gènere ni de cap mena.
Jesús Pueyo, secretari general de FSIE, recorda que els menors són persones en procés de desenvolupament i que la formació que se'ls dona influeix en la seva mentalitat i actituds futures, per la qual cosa hem de ser responsables.
Així mateix, la nostra organització recorda la importància de la lluita contra l'assetjament escolar per a reduir aquest tipus de violències i altres que es produeixen, per desgràcia, en els entorns escolars. En els últims anys s'ha implementat una figura nova, la de Coordinador/a de Benestar, però considerem que és necessari també comptar amb la figura d'Orientadors Escolars en totes les etapes, també a l'Educació Primària, per a supervisar la bona convivència dels alumnes.
Aprofitem per a recordar que el Consell Escolar de l'Estat va presentar el mes de març passat una Guia de Consells que Coeduquen, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones, 8 de març, en la qual realitza una sèrie de recomanacions per a fomentar més igualtat d'homes i dones.
Featured